Több kilogramm kábítószert csempésztek Spanyolországból – letartóztatásban maradnak

A Miskolci Törvényszék előkészítő ülésre tűzte ki annak a két férfinak a büntetőügyét, akik a vád szerint Spanyolországból több kilogramm kábítószert csempésztek egy kamionba rejtve Magyarországra.

A vád szerint az életvitelszerűen Spanyolországban tartózkodó két férfi megállapodott abban, hogy Spanyolországból kábítószert csempésznek Magyarországra, és azt itthon értékesítik. Az első rendű vádlott Spanyolországban egy kamion rakterébe rejtette az illegális anyagokat azzal, hogy az éppen Magyarországon tartózkodó társa fogja azt magához venni. Közben az első rendű vádlott is hazautazott, majd 2018. augusztus 6-án mindketten arra a miskolci telephelyre mentek, ahol a kamion tartózkodott. Az első rendű vádlott a sofőr figyelmét elterelve magához vette a jármű rakterében elrejtett laptoptáskát, amikor a rendőrök tetten érték őket. A táskában talált több kiló anyagot, hasis gyantát és kokaint lefoglalták.

A letartóztatásban lévő férfiakkal szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárás, mely 5 évtől 20 évig, de akár életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés miatt reális a veszélye a vádlottak szökésének, elrejtőzésének, ezért a törvényszék a vádlottak letartóztatásukat továbbra is fenntartotta. A végzéssel szemben a két férfi fellebbezést jelentett be.

A bíróság 2020. február 5-én 8 órától tart előkészítő ülést az ügyben.

Miskolc, 2020. január 7.