Bíróság előtt az emberöléssel vádolt férfi, aki 2018 karácsonyán 46 késszúrást ejtett ismerősén

A Miskolci Törvényszék előkészítő ülésre tűzte ki annak a férfinak a büntetőügyét, aki a vád szerint miskolci otthonában támadta meg idős ismerősét.

A rendelkezésre álló adatok szerint a vádlott és a sértett ismerték egymást, sőt a vádlottnak kulcsa is volt annak a társasháznak kapujához és bejárati ajtajához, ahol a sértett lakott. A vádlott 2018. december 26-án a reggeli órákban megjelent a sértett lakásánál, ahová a sértett engedte be. Ezután a konyhába mentek és beszélgetni kezdtek, majd a nála levő sporttáskából elővett egy kb. 10 cm pengehosszúságú kést, és azzal a sértettet testszerte, több mint 40 alkalommal megszúrta, illetve megvágta. A földön fekvő, vérző sértettet egy pléddel letakarta, majd a lakásban kutatva 120.000.- forint készpénzt vett magához. Átvette a sporttáskájában lévő ruháját, a lakásból távozott, majd a levetett ruhadarabokat, a kést és a ház kulcsait egy hulladékgyűjtőbe dobta.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmény 20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértéke és a vádlott életvitele miatt reális a veszélye annak, hogy a férfi megszökne, vagy újabb bűncselekményt követne el. A Miskolci Törvényszék a fenti indokokra tekintettel a férfi letartóztatását továbbra is fenntartotta. A bíróság döntését a vádlott és védője tudomásul vette.

A bíróság 2019. február 12–én 8 órakor tart előkészítő ülést az ügyben.