Börtönbüntetésre ítélte a bíróság az idős asszonyt megtámadó férfit

Az Ózdi Járásbíróság február 12-én előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki 2019. október 28-án Ózdon, a nyílt utcán fosztott ki egy idős asszonyt.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi Ózd egyik forgalmasnak számító lakóövezetében, a délelőtti órákban figyelt fel a gyalogosan közlekedő sértettre és elhatározta, megszerzi annak kezében lévő táskáját. A vádlott odaszaladt az idős asszonyhoz, kikapta a táskát a kezéből és elmenekült a helyszínről.

A táskában nem csak készpénz, hanem a sértett személyes iratai is benne voltak, melyeket a férfi egy szeméttárolóba dobott.   

A bíróság kifosztás elkövetése miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte a férfit és 2 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta, továbbá 30.000,- forint kártérítés megfizetésére is kötelezte a sértett részére. A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, ugyanakkor a vádlott terhére értékelte azt, hogy a hasonló - idős korúak sérelmére - elkövetett esetek rendkívül gyakoriak a környéken.

A járásbíróság ítéletét a vádlott és az ügyész elfogadta, a férfi védője azonban 3 nap gondolkodási időt tartott fenn fellebbezési nyilatkozata megtételére.

Miskolc, 2020. február 13.