Áramszolgáltató dolgozóinak adták ki magukat, majd kifosztották az idős sértettet

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a két férfinak, akik a gyanú szerint magukat egy közüzemi szolgáltató dolgozóinak kiadva fosztották ki áldozatukat.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2020. április 15-én azzal az ürüggyel jutottak be az idős, mozgásában korlátozott sértett férfi házába, hogy az áramszolgáltató munkatársai, és a sértettnek a társaságnál fennálló 10 ezer forint túlfizetését szeretnék visszaadni. Azt állították, hogy csak nagyobb címletű bankjegy van náluk, ezért kérték, hogy azt a sértett váltsa fel. Az idős férfi elővette a dobozt, melyben a pénzt tartotta, kivette belőle a szükséges összeget, majd a pénzt visszatette a helyére. Ekkor az egyik gyanúsított a sértett figyelmét elterelte, mialatt a társa elvette a sértett pénzét. A gyanúsítottak 1.200.000.- forint összegű kárt okoztak a sértettnek.

A gyanúsítottakkal szemben kifosztás elkövetése miatt indult eljárás. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés súlyosságára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén elrejtőznének, illetve a bizonyítékok elrejtésével veszélyeztetnék a bizonyítási eljárást. A gyanúsítottak személyi körülményeire figyelemmel az sem zárható ki, hogy újabb bűncselekményt követnének el. Mindezen indokok alapján a járásbíróság május 29-ig elrendelte a két férfi letartóztatását.

A bíróság végzése ellen a gyanúsítottak és védők fellebbeztek.