Még a cipőjét is elvették ismerősüktől – letartóztatásukat rendelte el a bíróság

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a fiatalkorú férfinak és társának, akik a gyanú szerint május 23-án, Ózdon a nyílt utcán támadták meg ismerősüket, hogy megszerezzék a pénzét.

A rendelkezésre álló adatok alapján a három férfi ismerte egymást, együtt italoztak egy ózdi családi háznál, ahonnan közösen távoztak a kora esti órákban. Az utcán azonban az egyik gyanúsított a földre rántotta a sértettet, majd fiatalkorú társa átkutatta a zsebeit. A két férfi az ismerősüknél található 30.000,- forint készpénzen túl, még a lábán található cipőt is elvették és többször megütötték. 

A gyanúsítottakkal szemben rablás elkövetése miatt indult büntetőeljárás, mely bűnösségük megállapítása esetén akár 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság döntése szerint - figyelemmel a kiszabható büntetés mértékére - mindkét férfi vonatkozásában fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, továbbá tartani lehet attól is, hogy a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével nehezítenék a bizonyítási eljárás lefolytatását. 

Mindezek alapján a bíróság enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, 2020. június 26-ig elrendelte a két férfi letartóztatását, melyet a fiatalkorú gyanúsított esetében javítóintézetben kell végrehajtani.

A végzés ellen a felnőttkorú férfi és védője fellebbezést jelentettek be. 

Miskolc, 2020. május 26.