Szabadulása után is kábítószert árult – letartóztatását rendelte el a bíróság

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyik büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok alapján a Miskolchoz közeli településen élő gyanúsítottal szemben korábban kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás, mely ügyben letartóztatását rendelte el a bíróság. A gyanúsított férfi 2019. decemberében történt szabadulását követően ismét rendszeresen értékesített kábítószert, 2020. áprilisáig egy ismerősének öt alkalommal, esetenként 100-100 gramm marihuánát adott át, összesen 1 millió forintértékben. A gyanúsított által használt lakásban további kábítószert és a kábítószer mérésére szolgáló eszközt foglalt le a nyomozó hatóság.  

A gyanúsított vonatkozásában kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás, a cselekményt a Büntető Törvénykönyv 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés mértékére figyelemmel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól is, hogy a gyanúsított szabadon bocsátása esetén a bizonyítékok elrejtésével veszélyeztetné az eljárás eredményességét, vagy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Mindezek alapján a járásbíróság enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, így július 5-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Miskolc, 2020. június 5.