Egy régi, lejárt szelvénnyel tévesztette meg a lottózó alkalmazottját

A Mezőkövesdi Járásbíróság június 23-án előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a férfinak a büntetőügyében, aki egy lottózó dolgozóját megtévesztve, hamis szelvény bemutatásával vette fel más nyereményét.  

A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett mintegy 130.000,- forintot nyert egy tippmix típusú szerencsejátékon, majd a nyertes szelvény fotóját feltöltötte egy közösségi oldalra.

Miután a vádlott látta a nyertes szelvény fotóját az interneten, másnap - 2019. április 18-án - bement egy bogácsi lottózóba és egy régi, olvashatatlan szelvény bemutatásával felvette a sértett nyereményét. A kifizetőnek ugyan gyanús volt a szelvény, de a vádlott azt állította, hogy az autó szélvédője mögött tartotta és ott a meleg hatására megrongálódott, azért nem látszik annak sorszáma.  A dolgozó meggyőzése érdekében pedig megmutatta a telefonján a nyertes szelvény fényképét is.

A sértett később hiába próbálta meg felvenni a nyereményt, nem jutott hozzá.

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a járásbíróság előkészítő ülésen csalás vétségének elkövetése miatt 1 év 2 hónap fogházbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülménykén értékelte, hogy a vádlott megbánta tettét.  

A bíróság ítélete jogerős.

Miskolc, 2020. június 23.