A nyitott ablakon mászott be az idős sértetthez - előkészítő ülést tartott a Miskolci Törvényszék

A Miskolci Törvényszék július 1-én tartott előkészítő ülést annak a vádlottnak az ügyében, aki ellen életveszélyt okozó testi sértés elkövetése miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirati tényállás szerint a férfi 2019. május 29-én éjjel - a nyitott ablakon át – bement a sértett miskolci családi házába, ahol az idős nőre támadt. A fején és a testén többször megütötte, melynek következtében a sértettnek 8 napon túl gyógyuló, súlyos életveszélyes koponya sérülései keletkeztek. Ezt követően a vádlott körülbelül 150.000,- forint értékben ékszereket, karórákat, valamint egy mobiltelefont vitt magával.

A vádlott csak részben ismerte be a bűncselekmény elkövetését, tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le, így az ügy előkészítő ülésen történő befejezésének feltételei nem álltak fenn. Az ügyész a benyújtott vádiratban és az előkészítő ülésen is a vádlottal szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

A bíróság 2020. szeptember 21. és 23. napján kezdi meg az ügy tárgyalását, melyen a vádlott és tanúk kihallgatása várható.

Miskolc, 2020. július 1.