Letartóztatta a bíróság a népkerti támadót

Edzés közben támadhatta meg áldozatát az a férfi, akinek a mai napon letartóztatását rendelte el a Miskolci Járásbíróság.

A rendelkezésre álló adatok szerint a sértett 2020. október 7-én Miskolcon a Népkertben lévő kondiparkban edzését végezte, amikor a gyanúsított megszólította. A gyanúsított a beszélgetés során egyre indulatosabbá vált, majd a sértettre támadt, lábon rúgta őt. A sértett a földre került, azonban a gyanúsított tovább ütötte a földön fekvő férfit, mellkasába és fejébe is többször belerúgott, minek következtében a sértett eszméletét vesztette. Ezt észlelve a gyanúsított a helyszínről távozott. A parkban tartózkodók segítséget hívtak sértetthez, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kihallgatására ezidáig nem kerülhetett sor.

A biztonsági kamera felvételek alapján a gyanúsítottat azonosították és körözését rendelték el. Amikor erről a gyanúsított értesült jelentkezett a rendőrségen.

A gyanúsítottal szemben életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás. A cselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, ezért tartani kell attól, hogy a gyanúsított a büntetéstől félve a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét, vagy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek miatt a bíróság a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és a védő is elfogadta, a végzés végleges.

Miskolc, 2020. október 11.