Bicskával követelték a cigarettát a gyanúsítottak

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon elrendelte a letartóztatását annak a két fiatalkorú gyanúsítottnak, akik az ózdi buszpályaudvaron támadtak áldozatukra.

A rendelkezésre álló adatok szerint az egyik gyanúsított és a kiskorú sértett ismerték egymást, korábban ugyanabba az iskolába jártak.  2020. október 13-án Ózdon az autóbusz pályaudvaron találkoztak. A gyanúsítottak egyike cigarettát kért a sértettől, azonban a sértett a kérést elutasította. Ekkor a másik gyanúsított egy bicskát vett elő, azt maga előtt tartotta, miközben azt mondta a sértettnek, hogy „van nála valami, amire az emberek jobban hajlanak”. A sértett távozni akart, azonban a gyanúsított, aki korábban a cigarettát kérte, ruházatánál fogva vissztartotta. Ekkor a sértett a gyanúsítottaktól való félelmében egy szál cigarettát adott át támadóinak, miközben a bicskát tartó gyanúsított a kést a sértett oldalához nyomta.

A gyanúsítottakkal szemben rablás miatt indult eljárás. A cselekmény akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, ezért tartani kell attól, hogy a gyanúsítottak a büntetéstől félve a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a sértett tanú befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítás eredményességét. Mindezek miatt a bíróság a gyanúsítottak letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A bíróság döntésével szemben a gyanúsítottak és a védők fellebbeztek.

Miskolc, 2020. október 16.