Letartóztatásban marad a rudabányai késelés gyanúsítottja

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája további három hónapra meghosszabbította a letartóztatását annak a nőnek, aki 2020. április 22-én többször megszúrta ismerősét Rudabányán.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított és a sértett ismerték egymást, a sértett férfi már korábban is többször kereste a nő társaságát. Szerdán a sértett ismét megjelent a gyanúsított által lakott utcában, ami miatt a gyanúsított zaklatott lett. Magához vett egy 16 cm pengehosszúságú kést, kiment az utcára, miközben azt kiabálta, hogy megöli a sértettet.  Vitatkoztak, dulakodtak, majd a nő öt alkalommal megszúrta a férfit.  Két szúrás a sértett hasát, három a vállát érte, melyek következtében a sértett súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. A gyanúsított a kést az udvari wc-be rejtette, majd bejelentést tett a rendőrségen, miszerint a sértett megtámadta őt, majd saját maga ellen fordult.

A gyanúsítottal szemben emberölés kísérlete miatt indult eljárás. A járásbíróság a nő letartóztatását meghosszabbította, mert a kiszabható 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés büntetés miatt tartani lehet a gyanúsított szökésétől. Ezen kívül feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a tanúkat befolyásolná, veszélyeztetve ezzel a bizonyítást.

 A bíróság döntését az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, a védő három napon belül tehet nyilatkozatot.

Miskolc, 2020. október 21.