Több ember halálát okozhatta az ittas gyanúsított – a bíróság letartóztatta

Halált okozó ittas járművezetés büntette miatt indult eljárás azzal a gyanúsítottal szemben, akinek a mai napon egy hónapra elrendelte a letartóztatását a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított férfi az általa vezetett személygépkocsival 2021. április 30-án a kora esti órákban, ittasan, érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett a borsod megyei Kázsmárkon. Az autóban a gyanúsított három ismerőse utazott. A gyanúsított a gépkocsival lakott területen haladt, az adott útszakaszon megengedett 50 km/h-t jelentősen meghaladó sebességgel, minek következtében egy kanyarban elvesztette az uralmát a jármű irányítása fölött és az autó megcsúszott. A gyanúsított által vezetett gépkocsi az úttest jobb oldalára sodródott, majd az ott parkoló hűtőkocsi mellett álló sértett nőnek csapódott. Az autó végül az úttest melletti füves területen állt meg. A baleset következtében az elsodort nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autó utasai közül az egyik férfi a kórházba szállítását követően hunyt el, egy másik utasnak a karja roncsolódott, a harmadik férfi könnyebb sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottal szemben halált okozó ittas járművezetés büntette miatt indult eljárás, mely bűncselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértékére és a gyanúsított életkörülményeire figyelemmel tartani kell attól, hogy a szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne; vagy ismét hasonló bűncselekményt követne el. A felsorolt okok miatt a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság döntését a gyanúsított elfogadta.

Miskolc, 2021. május 3.