Büntetővégzés életveszélyt okozó testi sértés miatt

A Miskolci Törvényszék tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, akivel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott 2021 februárjában több személy társaságában iszogatott, beszélgetett egyikük mezőcsáti lakóhelyén. A hajnali órákban a vádlott arra kérte a sértettet, hogy menjen haza, szeretnének nyugovóra térni. A férfi először el is indult, majd visszatért a házhoz. Miután a korábbi vendéglátók ismételten távozásra szólították fel, a sértett az utcán kiabálni kezdett, verekedésre hívta a vádlottat, majd szavainak nyomatékot adva letörte egy autó visszapillantó tükrét.

A két férfi ekkor szóváltásba keveredett, a sértett megpróbálta a vádlottat megütni, ami nem sikerült, viszont a vádlott két ütése elérte a sértettet, az első annak orrnyergét, a második pedig állkapcsát találta el. Az ütések következtében a férfi összeesett, melyet követően a terhelt stabil oldalfekvésbe helyezte a földön fekvő férfit, a házból kiérkezők pedig értesítették a mentőket.

A sértett többszörös arckoponyatörést szenvedett, sérülései közvetetten életveszélyes állapotot eredményeztek.

A törvényszék a vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki.

A büntetővégzés jogerős.

Miskolc, 2021. november 24.