Fenyegetőzve próbált cigarettát szerezni, majd bicskával támadt – letartóztatta a bíróság

Az Ózdi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2022. november 16-án az esti órákban egy arlói sörözőben cigarettát kért a sértettől, aki közölte, hogy nincs nála, majd zsebeit is kifordította. A gyanúsított a sértett ruházatát áttapogatta, közben folyamatosan öléssel fenyegette őt. Ezt követően a gyanúsított pulóverének jobb zsebéből elővett egy 8,5 cm pengehosszúságú bicskát, majd a sértett bal combja irányába szúró mozdulatot tett. E támadást sikerült a sértettnek kézzel elhárítani.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény miatt kiszabható szankcióra figyelemmel a terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Mivel a férfi ismeri a sértett lakóhelyét, tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén őt, vagy akár az eddig ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, megfélemlítené. A bíróság mindezeket mérlegelve 2022. december 18. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges.

Miskolc, 2022. november 18.