Bolti eladó tartóztatta fel a tolvajt

A gyanú szerint két üveg szeszesital erőszakos megszerzése lehetett a célja annak a férfinak, akinek elrendelte letartóztatását a Miskolci Járásbíróság.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2022. november 18-án a délutáni órákban egy miskolci áruház polcáról két üveg szeszesitalt vett le, majd azokkal az egyébként zárva lévő, fizikailag is eltorlaszolt kassza felé indult. Cselekményét észlelte az áruházban dolgozó eladó, aki a férfi elé állt annak érdekében, hogy feltartóztassa. A terhelt erre válaszul nekiszaladt a sértett nőnek, mindketten földre estek, az üvegek összetörtek. A gyanúsított további cselekményével önként felhagyott, miután egy másik alkalmazott is a helyszínre ért.

A férfival szemben rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás. A bíróság álláspontja szerint a szankció mértékére figyelemmel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Tekintettel arra, hogy a gyanúsított a pénzszerzés könnyű módjaként tekint az ilyen cselekményekre, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el. Nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására, ezért 2022. december 21. napjáig elrendelte a letartóztatását.

A végzés nem végleges.

Miskolc, 2022. november 22.