Letartóztatta a bíróság azt a nőt, aki egy idős sértettre támadt

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2023. június 7-én délután Miskolc egyik utcáján az idős sértett asszonyt hátulról fejen ütötte annak érdekében, hogy értékeit megszerezze. A sértett az árokba esett, a terhelt ekkor tovább bántalmazta és igyekezett elvenni ékszerét, karóráját, de nem járt sikerrel. Elvette viszont a szatyrát, amelyben pénztárca, esernyő és élelmiszerek voltak.

A gyanúsított cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet rablás minősített esetének és súlyos testi sértés bűntettének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés várható mértékére figyelemmel a terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné. Mivel a gyanúsított a bűncselekmény elkövetését a pénzszerzés könnyebb módjának tekinti, a bűnismétlés lehetősége reális. Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását, amely végzéssel szemben ő és védője fellebbezést jelentett be.

Miskolc, 2023. június 9.