Sajtóközlemény

2024. február 29.

Az Ózdi Járásbíróság ítéletet hozott egy ügyvéddel szemben sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárásban.

2024. február 28.

Ítéletet hozott a Szerencsi Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki a bíróság által megállapított tényállás szerint 2021 júniusában Legyesbényén verekedésre szólította fel szomszédját, majd egy beindított láncfűrésszel bement annak portájára. Az ott tartózkodó két sértett férfi a vádlott fenyegetésére menekülni kezdett, egy autóba ültek be.

2024. február 28.

A Kazincbarcikai Járásbíróság ítéletet hozott két sajószentpéteri nő ellen kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárásban.

2024. február 21.

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa annak a férfinak az ügyében, aki az elsőfokon eljárt Encsi Járásbíróság által megállapított tényállás szerint 2019 tavaszán a perei ingatlanában foganatosított kutatás alkalmával a garázsból nyíló mosókonyhában a gázüzemű járművek töltésére szolgáló tartály töltőpisztolyából körülbelül tizenöt másodpercen át engedte ki a gázt.

2024. február 21.

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki a presszóból hazafelé tartva követte a szintén kerékpározó sértettet, majd ököllel fejbe vágta és az eszméletét vesztett férfi lakásából értéktárgyakkal távozott.

2024. február 20.

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy miskolci nő letartóztatását az alábbi tényállás alapján:

2024. február 19.

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Miskolci Törvényszék annak a fiatalkorú nőnek az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint egy borsodi kisvárosban 2023 februárjában – titkolt terhességét követően – házuk hátsó udvarán megszülte gyermekét, elvágta a köldökzsinórt, WC papírt tömött az újszülött szájába, majd átdobta a szomszédos ingatlanra és magára hagyta.

2024. február 15.

A Mezőkövesdi Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak az ukrán állampolgárságú férfinak a letartóztatását, akit szexuális erőszak elkövetésével gyanúsítanak.

2024. február 14.

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a férfinak az ügyében, akivel szemben halált okozó gondatlan közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

2024. február 13.

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2023 májusában Miskolc belvárosában egy gyalogosan közlekedő férfi után ment, leszólította és kéregetni kezdett tőle. Mivel nem járt sikerrel, a sértettet ököllel arcon ütötte és a pénze átadását követelte tőle.