A bizonyítási eljárás befejezése várható a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőügyben

Tárgyalás időpontja: 
2017. március 2., csütörtök 09.00
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa Gy. út 4.
Tárgyaló: 
fsz. 12.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a vádlottak elhatározták, hogy élelmiszert és olyan tárgyakat fognak lopni, amelyeket könnyen el lehet adni és ezáltal pénzhez juthatnak. Nyugtató hatású szereket és alkoholt fogyasztottak, majd bódult állapotban az idős sértettek lakásához mentek. Megbeszélték, hogy a II. r. vádlott „elintézi a sértetteket”, addig az I. r. terhelt pakolja össze az élelmiszereket. A II. r. vádlott a ház ajtaját berúgta, a vádlottak bementek a házba, ahol kutatni kezdtek. A II. r. vádlott felvett egy 60 cm. Hosszúságú, a 69 éves sértett által önvédelmi célból tartott kutyaláncot, mellyel ütni kezdte a sértettet. Ezután megrúgta és arcán olyan erővel ütötte meg a sértettet, hogy annak orra és arckoponyacsontja eltört. A sértett a bántalmazás miatt a helyszínen életét vesztette.

A vádlottak ezt követően a 68 éves sértett szobájába mentek, a II. r. vádlott a kutyalánccal ütni kezdte a sértettet, míg az I. r. vádlott értékek után kutatott. A sértett nem mozdult, azt a látszatot keltette, hogy meghalt. A II. r. vádlott felemelte, majd visszaejtette a sértett karját, így ellenőrizve, hogy életben van – e. Miután úgy gondolta, hogy a sértett nem él, tovább pakoltak a lakásban, ahonnan 20 ezer forint értékű tárgyakat vittek el.

Egy másik időpontban a vádlottak további két társukkal elhatározták, hogy az idős ózdi sértett lakásába bemennek, megszerzik az értékeit, „ha kell agyon is verik”. Az éjszakai órákban a sértett lakásához mentek, az ajtót a II. r. gyanúsított berúgta és a magával vitt 40 cm hosszúságú fém rúddal ütni kezdte a sértettet. Később a bántalmazáshoz csatlakozott az I. r. vádlott is. A vádlottak azt kiabálták a sértett felé, hogy „add elő a pénzed vagy megölünk”. Ezután a lakásból 80 ezer forint értékben vittek el különféle tárgyakat.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: