Kerítés bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2017. március 6., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette, prostitúciót folytató személlyel való kitartással elkövetett gyermekprostitúció kihasználásának bűntette és kitartottság bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa György u. 4.
Tárgyaló: 
fszt. 24. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint 2012. július és 2014. október hónapok között D.J. I. r. vádlott és további nyolc társa csaknem húsz magyarországi nő - köztük tizennyolcadik életévét be nem töltött kiskorú sértett - Magyarországról Svájcba, Hollandiába, Németországba, Belgiumba és Dubaiba prostitúciós tevékenység folytatása érdekében történő szállítását szervezték és irányították.

 

Fenti időszakban G.É. XII. r. vádlott Németországban éjszakai bárt üzemeltetett, ismerősétől N. O. O. XI. r. vádlottól kért segítséget ahhoz, hogy ismerősei útján prostitúcióra lányokat szervezzen be. A XI., XII., XIII., XIV. és XV. r. vádlottak, valamint az V. r. terhelt megállapodtak abban, hogy olyan lányokat keresnek Magyarországon, akik a XII. r. terhelt által Németországban üzemeltetett bárban fognak dolgozni, keresetük 50 százaléka fejében. A XII. r. terhelt a lányokról erotikus fotókat készített, vagy készíttetett, a fényképeket internetes felületre feltöltötte, szobát biztosított, a szolgáltatást igénybe vevőket a helyszínre szállíttatta, velük a szolgáltatás típusát, időtartamát egyeztette, a prostituáltak tevékenységét ellenőrizte és irányította. A további vádlottak tudva arról, hogy a lányok prostitúciós tevékenységet végeznek, a lányok beszervezésében, kiutaztatásában, elszámoltatásában és felügyeletében vettek részt.

 

A részben előzetes letartóztatásban lévő, részben szabadlábon védekező vádlottakkal szemben a járásbíróság a tárgyalást 2017. február 6., 7. és 8. napján folytatja.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: