Kirabolták és bántalmazták kiskorú társukat

Tárgyalás időpontja: 
2017. március 21., kedd 08.00
Ügy tárgya: 
társtettesként elkövetett rablás bűntette, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és garázdaság vétsége
Tárgyalás helyszíne: 
Kazincbarcika, Fő tér 41.
Tárgyaló: 
II. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Folytatja a bizonyítást a Kazincbarcikai Járásbíróság társtettesként elkövetett rablás bűntette, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és garázdaság bűntette bűncselekmények miatt indult büntetőügyben.

A vádirati tényállás szerint a 15 és a 13. életévét be nem töltött vádlottak 2015. májusában további két gyermekkorú társukkal Sajószentpéteren a 2001-ben született gyermekkorú sértettet körbe állták, megpofozták, lábszárán, combján megrúgták, leköpték, a sértett hajára cigaretta hamut szórtak, majd a nála lévő gyűrű és karkötő átadására szólították fel azzal, hogy amennyiben a sértett a követelésüket nem teljesíti bántalmazást helyeztek kilátásba. Az ékszereket a sértett a bántalmazás miatt érzett félelmében átadta támadóinak. Fentieket követően a vádlottak és gyermekkorú társaik a kiskorú sértettet akarata ellenére hajánál fogva rángatva, rugdosva a művelődési ház felé irányították, majd valamennyien bántalmazták őt, melynek következtében a sértett földre esett ahol tovább rugdosták őt. A sértett az arcán, combján számos nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

Időközben az I. r. vádlottal szemben újabb büntetőeljárás indult garázdaság vétsége miatt. A vád szerint egy évvel a korábbi események után az I. r. vádlott az iskolatársára támadt, akit többször arcon ütött, falhoz lökte, ráfogott a nyakára.

 

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: