Idős sértettek voltak a rablás áldozatai

Tárgyalás időpontja: 
2017. június 13., kedd 10.00
Ügy tárgya: 
Bűncselekmény felismerésére, elhárítására koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
Ózd, Jászi Oszkár u. 1.
Tárgyaló: 
IV.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Befejezi a bizonyítási eljárást az Ózdi Járásbíróság az idős sértettek sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben.

A vádirati tényállás szerint a többszörös visszaeső vádlott 2016. szeptemberében felfigyelt az utcán közlekedő 82 éves sértettre, akivel beszélgetést kezdeményezett. Hazáig követte a sértettet, majd előbb a kulcsainak átadására szólította fel, majd mivel sértett a kulcsokat nem adta át, azt elvette tőle. Az idős asszony a kulcsokat megpróbálta visszaszerezni, azonban a vádlott a földre lökte őt. Ezután a kulcsokkal a lakás ajtaját kinyitotta, oda bement, azt átkutatta, majd a sértett ujján lévő gyűrűt akarta elvenni, de a sértett az ujjai összeszorításával megakadályozta azt.

Más esetben a 84 éves sértett bizalmába férkőzött, többször járt a lakásában, ahonnan ékszereket, készpénzt vitt magával, 400.000.-forintot meghaladó összegben.

Később azzal szólította meg a sértettet, hogy tőle kenyeret kért. Bement a sértett lakásába és onnan magával vitte annak tárcáját a benne lévő 40.000.- forint készpénzzel és a sértett irataival

Ítélethirdetés várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: