Lányát próbálta a vallomása megváltoztatására rávenni

Tárgyalás időpontja: 
2017. június 21., szerda 08.00
Ügy tárgya: 
büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete
Tárgyalás helyszíne: 
Sátoraljaújhely, Kossuth tér 7.
Tárgyaló: 
11.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Folytatja a bizonyítást a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság azon vádlottaknak az ügyében, akik ellen büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

A vádirati tényállás szerint az I. r. vádlott jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte kiskorú lánya sérelmére megvalósított bűncselekmény elkövetése miatt.

A büntetés-végrehajtási intézetből olyan tartalommal küldött levelet a lányának, melyben arra próbálta rábírni, hogy állítsa azt, hogy olyan bűncselekmény miatt került börtönbe, melyet nem követett el.

 

A fenti cselekmény hatására az I. r. vádlott lánya bement a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság nyilvános félfogadási napjára, ahol az édesapja által megfogalmazottaknak megfelelően nyilatkozott, azonban a jegyzőkönyv lezárását követően önként előadta, hogy az édesapja a terhére rótt bűncselekményt valóban elkövette.

Az I. r. vádlott ezt követően perújítási kérelmet terjesztett elő. Az elrendelt perújítási nyomozás során az I. r. vádlott bátyja, a II. r. vádlott tanúvallomásában előadta, hogy a büntetés-végrehajtási intézetben megtartott egyik személyes meghallgatás alkalmával az I. r. vádlott lánya elmondta, hogy édesanyja hatására és befolyásolására tett terhelő vallomást apja ellen.

Ítélethirdetés várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen