Nevelőjére támadt a vádlott

Tárgyalás időpontja: 
2017. június 21., szerda 10.30
Ügy tárgya: 
felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa Gy. u. 4.
Tárgyaló: 
Fsz./32.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Folytatja a bizonyítási eljárást a Miskolci Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

A vádiratban foglalt tényállás szerint a vádlott egy miskolci lakásotthon nevelésbe vett lakója volt, míg az egyik sértett gyermekfelügyelőként dolgozik a lakásotthonban. 2016. februárban a vádlott – vélt sérelmére tekintettel – agresszíven, ordító hangnemben támadólag kezét megemelve és ökölbe szorítva megindult a nevelő felé, majd az ütést egy másik nevelt gyermek hárította el.

Egy másik alkalommal a vádlott egy másik gyermekfelügyelőtől buszjegyre kért pénzt. Miután a sértett nem tett eleget a vádlott kérésének, kiabálni kezdett vele, székéből felpattant, kivette a nála lévő 8 cm pengehosszúságú piros zsebkést. A sértett ekkor felszólította a vádlottat, hogy tegye azt el. A vádlott a kérésnek eleget tett, azonban odalépett a sértetthez, és kezét ütésre emelte. Ekkor a sértett saját karját maga elé emelve hárította el az ütést. Egyebekben a vádlott a sértettet napi rendszerességgel, több alkalommal azzal a kijelentéssel fenyegette, hogy „Kicsinállak!”.

Ítélethirdetés várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: