85 éves sértettre támadt a vádlott

Tárgyalás időpontja: 
2017. július 4., kedd 08.00
Ügy tárgya: 
a bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Encs, Petőfi S. utca 75.
Tárgyaló: 
3.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Első tárgyalást tart az Encsi Járásbíróság annak a vádlottak az ügyében, akivel szemben a bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárás.

A vádiratban rögzítettek szerint a terhelt 2017. márciusában megjelent a 85 éves sértett házánál, és bekopogott a bejárati ajtón. Amikor a sértett kinyitotta azt, a vádlott erőszakkal tolni kezdte, miközben felszólította, hogy „adjon neki pénzt, különben nem bántja”. Amikor a sértett közölte, hogy nincs pénze, a vádlott a sértett mindkét karját megszorította, és csak akkor engedte el, amikor az idős asszony sírni kezdett, azonban pénzt nem akart adni a támadójának továbbra sem.

A vádlott egy másik alkalommal  is bement a sértett házába, akként, hogy felfeszítette az ajtót, majd egy 3.500.- forint értékű baltát vitt el. Az ügyészség továbbá a vádlott egy más alkalommal elkövetett cselekménye miatt is vádat emelt, aminek alkalmával két szilvafát vágott ki egy szintén helyi lakos sértett kertjéből.

A bizonyítás befejezése nem várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: