Időskorú sértettől akarták elvenni az otthon tartott pénzét a vádlottak

Tárgyalás időpontja: 
2017. július 6., csütörtök 08.00
Ügy tárgya: 
Felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Kazincbarcika, Fő tér 41.
Tárgyaló: 
IV.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Első tárgyalást tart a Kazincbarcikai Járásbíróság azon vádlottak büntetőügyében, akik miatt rablás bűntette és más bűncselekmények indult büntetőeljárás.

A vád szerint az I. r. vádlott azt javasolta a II. r. terheltnek, hogy menjenek el a közelben lakó idős nő házába és az otthon tartott pénzét szerezzék meg. Megbeszélték, hogy a sértettet le fogják kötözni, a száját leragasztják és elhozzák az értékeit. A vádlottak a megállapodás szerint a sértett házához mentek, az I. r. vádlott betörte a bejárati ajtót, míg a társa a közelben figyelt. A sértett a zajra felébredt, az ajtóhoz ment, azonban az I. r. vádlott belökte őt a fürdőszobába, minek következtében a sértett a földre esett. Az I. r. vádlott a sértettet a helyszínen talált 30-35 cm hosszúságú lapos tárggyal ütni kezdte. A sértett segítségért kiabált, melyet a II. r. vádlott is hallott. Ezután az I. r. vádlott kiment a lakásból, közölte a társával, hogy „megsoroztam a vénasszonyt”, majd mindketten visszatértek a lakásba. A házban az I. r. vádlott a II. r. vádlottat a sértettnek lökte, aki ennek következtében hanyatt esett úgy, hogy a II. r. vádlott ráesett. Utóbbi miatt a II. r. vádlott megijedt és elfutott. Ezután az I. r. vádlott is távozott a helyszínről. Az idős sértett többszörös zúzódást szenvedett.

A bizonyítás befejezése nem várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: