Nyugdíja megszerzése érdekében támadtak az idős férfira

Tárgyalás időpontja: 
2017. augusztus 23., szerda 08.00
Ügy tárgya: 
nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva, korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
26. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Befejezi a bizonyítási eljárást a törvényszék azoknak a vádlottaknak az ügyében, akikkel szemben emberölés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

 

A vádiratban rögzített tényállás alapján a vádlottak együtt italoztak, amikor meglátták az utcán a szintén ittas állapotban lévő sértettet. Az I. r. vádlott felhívta a II. r. vádlott figyelmét, hogy a sértett állapotából arra következtet, hogy nyugdíjat kapott, ezért menjenek el hozzá, és vegyék el tőle. Később a terheltek sötét ruhába, szemnél kivágott fekete harisnyát viselve bementek az idős sértett otthonába, majd bántalmazni kezdték, miközben pénzt követeltek. Miután sem pénzt, sem más értéktárgyat nem találtak, távoztak a helyszínről az I. r. vádlott élettársának lakására. Ekkor vette észre az I. r. terhelt, hogy mindkét kézfeje megsérült, ezért visszatértek a sértetthez, hogy a vérszennyeződést eltávolítsák. Az I. r. vádlott ismét pénzt követelt, majd több alkalommal fejen ütötte a hörgő, testszerte véres sértettet. A gyanúsítottak távozását észlelő bejelentő értesítette a rendőrséget, azonban a kiérkező rendőrjárőrök a sértettet holtan találták.

 

Ítélethirdetés várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: