Gáz-spray-vel támadt a sértettekre a vádlott

Tárgyalás időpontja: 
2017. szeptember 11., hétfő 08.00
Ügy tárgya: 
rablás bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa Gy. u. 4.
Tárgyaló: 
Fsz./21.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Első tárgyalást tart a Miskolci Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben rablás bűntette, garázdaság vétsége, és könnyű testi sértés vétsége miatt indult büntetőeljárás.

A vádiratban foglalt tényállás szerint a vádlott a kerítést átugorva jutott be a sértett Mályiban található családi házának zárt udvarára, ahol a nyitott állapotban lévő gépkocsiba beült, és a kesztyűtartóban értéktárgyak után kezdett kutatni. Amikor a sértett észlelte a vádlottat, közelebb ment és rákiabált. A gyanúsított ekkor belefújt egy gáz-spray-vel az arcába. A sértett ekkor védekezésképp eltaszította a vádlottat, aki viszont a földről felállva meglökte a spray-től egyre rosszabbul látó sértettet. A férfi hanyatt esett, beverte a fejét a korlátba, és az ütés hatására azonnal vérezni kezdett. A vádlott ekkor a kerítésen átvetődve elmenekült a helyszínről.

A terhelt egy másik alkalommal Miskolcon a gépjárműjével a közlekedési lámpánál várakozó sértettnek intett, hogy húzza le a jármű ablakát. Ekkor a vádlott megkérdezte, hogy „Milyen lámpa van?”, majd váratlanul gáz-spray-vel lefújta a sértettet, és továbbhajtott.

A bizonyítás befejezése nem várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: