Petróleummal lelocsolta, majd felgyújtotta a családi ház bejárati ajtaját

Tárgyalás időpontja: 
2017. szeptember 18., hétfő 08.00
Ügy tárgya: 
több ember sérelmére különös kegyetlenséggel és több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa Gy. u. 4.
Tárgyaló: 
Fsz./26. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Első tárgyalást tart a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás.

A vádiratban foglalt tényállás szerint az ittas vádlott 2016. december 28. napján 21 óra körüli időben - mialatt a lakásban tartózkodott a terhelt édesanyja és annak élettársa - kb. 3 liter petróleummal lelocsolta az anyja tulajdonát képező családi ház fa bejárati ajtaját, majd a nála lévő öngyújtóval meggyújtotta azt. Utóbbi következtében az ajtó és annak fa kerete teljes terjedelmében égni kezdett, és meggyulladt a lépcső feletti műanyag előtető is. A terhelt anyja észlelte a tűz pattogó hangját, kiment a lakásból, majd élettársával vízzel locsolva eloltották a tüzet. Amennyiben a sértettek időben nem észlelték volna, és nem oltották volna el a tüzet, úgy az ajtó átégése következtében az előszoba éghető bútorain keresztül a lakásbelső, illetve az előtető felett a tetőszerkezet is megsemmisülhetett volna.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: