Kirabolták és bántalmazták kiskorú társukat

Tárgyalás időpontja: 
2017. szeptember 28., csütörtök 09.15
Ügy tárgya: 
rablás bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette és garázdaság bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa Gy. u. 4.
Tárgyaló: 
I./118.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Miskolci Törvényszék társtettesként elkövetett rablás bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette és garázdaság bűntette miatt folyamatban lévő másodfokú eljárásban tart tárgyalást.

A Kazincbarcikai Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a fiatalkorú vádlottak 2015. májusában további két gyermekkorú társukkal Sajószentpéteren bántalmazták a gyermekkorú sértettet. Körbe állták, megpofozták, lábszárán, combján megrúgták, leköpték, a sértett hajára cigaretta hamut szórtak, majd a vádlottak a nála lévő gyűrű és karkötő átadására szólították fel azzal, hogy amennyiben a sértett a követelésüket nem teljesíti, tovább bántalmazzák. Az ékszereket a sértett a bántalmazás miatt érzett félelmében átadta támadóinak. Fentieket követően a kiskorú sértettet akarata ellenére hajánál fogva rángatva, rugdosva a művelődési ház felé irányították, majd ismét bántalmazták őt, melynek következtében a sértett földre esett, ahol tovább rugdosták. A sértett az arcán, combján számos nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

Egy évvel a korábbi események után az I. r. vádlott ok nélkül az iskolatársára támadt, akit többször arcon ütött, a falhoz lökte, és ráfogott a nyakára.

A bíróság az I. r. vádlottat 3 év javítóintézeti nevelésre, a II. r. vádlottat 1 év 6 hónap javítóintézeti nevelésre ítélte, valamint kötelezte őket a felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: