„Védelmi pénzt” szedtek Sátán

Tárgyalás időpontja: 
2017. október 16., hétfő 08.00
Ügy tárgya: 
Zsarolás bűntette és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
Ózd, Jászi Oszkár út 1.
Tárgyaló: 
III.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Folytatja a bizonyítási eljárást az Ózdi Járásbíróság az L.T. és társai ellen zsarolás, rablás és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben.

A vádirati tényállás szerint putnoki, illetve a Sáta községben élő vádlottak bűnszervezetet építettek ki, a feladatokat egymás között megosztva, egymással együttműködve és egymás tevékenységét segítve követtek el bűncselekményeket.

A családtagok részben „védelmi pénzt” szedtek a környékbeli vállalkozóktól, akiket nem fizetés esetére bántalmazással, az üzlet berendezésének megsemmisítésével fenyegettek. Más sértettektől kitalált, valótlan indokkal; fennálló tartozásra hivatkozva követeltek pénzt. Az is előfordult, hogy a sértetteknek áruvásárlási kölcsön igénylése mellett kellett vásárolniuk a vádlottak részére.

Számos esetben irreálisan magas, olykor 50 %-os mértékű kamatra adtak kölcsönt az anyagilag kiszolgáltatott sértetteknek, akiket gyermekeik, családtagjaik megölésével fenyegettek meg, ha nem törlesztették a vádlottak elvárásának megfelelően a tartozásukat. Az I. r. vádlott alkalmanként szexuális szolgáltatást kért a sértettektől a tartozás fejében.

Megtörtént, hogy az I. r. vádlott szerelmet színlelt az egyedülálló, magányos sértett előtt annak érdekében, hogy az a lakását a vádlott lányának adja.

Az I. r. vádlott és fiai egyik esetben az általuk jómódúnak hitt putnoki vállalkozó lakásába is bementek, ahol a sértettet megverték; kezeit, lábait összekötözték és így követelték tőle pénzének átadását.

Többször heteken át fogva tartották sértetteket, egyeseket szolgaként kezeltek, éheztettek, megaláztak, bűncselekményre kényszerítettek a vélt tartozásaik kiegyenlítése érdekében.

Amennyiben a sértettek feljelentést tettek, a vádlottak a velük szemben kiszabott büntetést is a sértettekkel fizetették meg.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: