Egymásra támadtak a vádlottak

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 2., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa Gy. út 4.
Tárgyaló: 
I./127.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Első tárgyalást tart a Miskolci Törvényszék azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

A vádirat lényege szerint az I. rendű vádlott egy családi konfliktus során szóváltásba került az élettársával és egy fotelbe lökte. Egyik gyermekük ijedtében a szomszédban lakó rokonokhoz szaladt és tőlük kért segítséget. Dédnagyanyja kiszaladt a lakásból és összevitatkozott az I. rendű vádlottal, aki erre válaszul a földre lökte őt. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ezt követően a II. rendű vádlott, aki az I. rendű vádlott élettársának nagybátyja, látva az eseményeket felkapta a kaput kitámasztó 122 cm hosszú, 5 cm vastag botot és az I. rendű vádlott után szaladt. A két vádlott egymást szidalmazta. Az I. rendű vádlott kikapta a botot a II. rendű vádlott kezéből és azt két kézzel tartva egy alkalommal a fején megütötte. Erre válaszul a II. rendű vádlott ököllel megütötte az I. rendű vádlott hasát. Az I. rendű vádlott újból fejen ütötte a II. rendű vádlottat a bottal, olyan erővel, hogy az kettétört. A II. rendű vádlott a földre esett és eszméletét vesztette, azonban az I. rendű vádlott a karó kezében maradt darabjával még egyszer arcon ütötte, majd a vérző sérülést látva kerékpárral eltávozott a helyszínről. A II. rendű vádlott homlok- és halántéklebenyi agyzúzódásából eredő vérzése közvetlen életveszélyes sérülés volt. Az I. rendű vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: