Kábítószer kereskedelem

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 8., szerda 08.00
Ügy tárgya: 
Kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa Gy. út 4.
Tárgyaló: 
II./221/B. sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlottak kihallgatására kerül sor a Miskolci Járásbíróság előtt folyamatban lévő, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt öt vádlott ellen indult büntetőeljárásban.

A vádirati tényállás szerint az I. rendű vádlott kábítószernek minősülő anyagokat szerzett meg és tartott a lakásán abból a célból, hogy azokat értékesítse és haszonra tegyen szert. A II. rendű és a III. rendű vádlott az I. rendű vádlottól vásárolt kábítószernek minősülő anyagot.

A IV. rendű vádlott szintén kábítószernek minősülő anyagot adott el a III. rendű vádlottnak, illetve más személyeknek is.

Az V. rendű vádlott kokainnal és marihuánával kínálta meg közös munkahelyükön a IV. rendű vádlottat, akinek ezt követően több alkalommal értékesített is a kábítószerekből.

A vádlottak lakásán, illetve személygépkocsijaikban foganatosított házkutatások alkalmával többek között kábító hatású anyagok maradványait tartalmazó simítózáras műanyag tasakokat, ollót, gramm mérleget, nagy mennyiségű készpénzt és kokain, kannabisz, delta-9-THC-COOH, illetve amfetamin tartalmú kábítószert találtak.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: