Halálos baleset a 37. főúton

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 22., szerda 08.00
Ügy tárgya: 
Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége
Tárgyalás helyszíne: 
Szerencs, Rákóczi u. 45.
Tárgyaló: 
2.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Első tárgyalást tart a Szerencsi Járásbíróság azoknak a vádlottnak az ügyében, akik ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult büntetőeljárás.

A vádirati lényege szerint az I. r. vádlott a 37-es számú főúton Miskolcról Szerencs irányába közlekedett tehergépkocsijával. Egy útkereszteződéshez érve – anélkül, hogy elhaladási elsőbbséget biztosított volna a szemből érkező II. r. vádlottnak – balra kanyarodott. A II. r. vádlott a megengedett 60 km/h-t lényegesen meghaladó, 110-12 km/h-s sebességgel közlekedve egyenesen kívánt tovább haladni tehergépkocsijával. Az I. r. vádlott így fékezésre és irányváltoztatásra kényszerítette a II. r. vádlottat, aki a menetirány szerinti bal oldali sávba hajtott és frontálisan ütközött a sértett által vezetett gépkocsival. A sértett a helyszínen életét vesztette, míg a II. r. vádlottat életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Ha a II. r. vádlott a megengedett 60 km/h-s sebességgel közlekedett volna, akkor a balra kanyarodó I. r. vádlott manővere miatt nem kellett volna fékeznie és irányt változtatnia.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: