Kerítés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 23., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa Gy. út 4.
Tárgyaló: 
I./118.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Nyilvános ülést tart a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő másodfokú eljárásban.

A Kazincbarcikai Járásbíróság mint elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak közösen határoztak arról, hogy egy olyan szalont fognak működtetni Miskolcon, ahol fiatal nők szexuális szolgáltatásokat nyújtanak. Az I. r. vádlott által vezetett gazdasági társaság nevében lakást béreltek, abba bútorokat, masszázságyakat vásároltak, majd internetes hirdetéseket adtak fel, melyben pénzkereseti lehetőséget ajánlottak. A hirdetésre jelentkező nőket tájékoztatták a munka jellegéről, majd velük masszőr és hostess feladatokra szerződést kötöttek. A vádlottak erotikus tartalmú fényképfelvételeket készítettek a lányokról, azokat szexuális szolgáltatást hirdető internetes oldalakon tették közzé. A vendégekkel való kapcsolattartás érdekében a lányoknak mobiltelefont biztosítottak. A vádlottak közreműködtek a szalon működtetésében: a szolgáltatásokról árlistát készítettek, nyilvántartották a bevételeket, felügyelték a prostituáltakat. A szexuális szolgáltatást igénybe vevő személyektől kapott pénz a vádlottakhoz került, akik azon megosztoztak, illetve juttattak belőle a lányoknak is. A lányok között volt olyan, aki 16 évesen kezdett prostituáltként dolgozni a vádlottak által üzemeltetett bordélyházban.

Fentieken túl az I. r. vádlott az általa használt számítógépen olyan tartalmú felvételeket tartott, amelyek 18. életévüket be nem töltött – esetenként mindössze 8-10 éves - lányokat nyíltan szeméremsértő módon ábrázoltak.

A bíróság az I. r. vádlottat 3 év 3 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: