Pénzhamisítás másodfokon

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 22., szerda 12.30
Ügy tárgya: 
Pénzhamisítás bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa Gy. út 4.
Tárgyaló: 
I./118.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Várhatóan ítéletet hirdet a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa a pénzhamisítás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő másodfokú eljárásban.

A Miskolci Járásbíróság által megállapított tényállás szerint 2014. februárban a Szentistvánon élő I. r. és II. r. vádlottak elhatározták, hogy az otthonukban található fénymásolóval A/4-es papírokra hamis pénzt fognak nyomtatni, melyet majd cigarettára költenek. Miután kinyomtatták és ollóval kivágták az 500.000.- forintnak megfelelő értékű hamis bankjegyeket, elmondták a III. r. vádlottnak, hogy elsődlegesen a piacon cigarettát árusító külföldieknek fognak fizetni a hamisítványokkal. Tervüknek megfelelően még a délelőtti órákban elmentek a miskolci búza téri piacra, ahol a III. r. vádlott megkísérelt felváltani egy hamis 10.000.- forintos bankjegyet, azonban a piaci árus annak hamisságát észrevette, és kiabálni kezdett, hogy „mit képzeltek magatokról, hamis pénzt akartok itt váltogatni?” Ekkor a III. r. vádlott próbált ugyan a helyszínről elsietni, de az ott tartózkodók visszatartották. Ezt követően a kiérkező rendőrök elől a III. r. vádlott akként próbálta elrejteni a hamis bankjegyet, hogy leejtette a földre, majd rálépett, azonban kísérlete nem vezetett eredményre.

A bíróság az I. és II. r. vádlottakat letöltendő börtönbüntetésre, míg a büntetlen előéletű III. r. vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, valamint a hamis pénzjegyek lefoglalásáról is rendelkezett.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: