Másodfokú eljárás

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 29., szerda 13.30
Ügy tárgya: 
Rablás bűntette és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa Gy. út 4.
Tárgyaló: 
I./126.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Nyilvános ülést tart a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, akit 10 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélt az Ózdi Járásbíróság nagybátyja kirablása miatt.

A megállapított tényállás szerint a terhelt azzal a szándékkal ment nagybátyja házába, hogy akár erőszakkal is, de valamit elhoz onnan. Ezért magával vitt egy 5 cm széles tetőlécet, és egy üveg bort, hogy elterelje a sértett figyelmét. A vádlottal tartott testvére is, aki a terhelt fenti szándékáról nem bírt tudomással. Mindhárman leültek az asztalhoz, fogyasztottak az alkoholból, majd a vádlott érdeklődni kezdett, hogy a nagybátyja kölcsönadja-e a kabátját, van-e mobiltelefonja, illetve van-e előadó motoros fűrésze. Miután a vádlott újra elkérte a kabátot, mely utóbbi kérésének nem tett eleget a sértett, a terhelt elkezdte rángatni a ruhadarabot, majd a tetőlécet ütésre emelve ismételten felszólította nagybátyját a kabát átadására. Ekkor a sértett megijedt, a kabáttal együtt kiszaladt a házból, a terhelt pedig magához vette a motoros fűrészt, és testvérével együtt távozott.

A bíróság a vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete és kifosztás bűntette miatt 10 év 6 hónap szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: