Forró vasráccsal támadt volt házastársára

Tárgyalás időpontja: 
2017. december 7., csütörtök 13.00
Tárgyalás helyszíne: 
Mezőkövesd, Mátyás Király u. 110.
Tárgyaló: 
Fsz. 2. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Első tárgyalást tart a Mezőkövesdi Járásbíróság annak vádlottnak az ügyében, aki ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

A vádirati tényállás szerint a vádlott és a sértett házastársak voltak. Házasságuk felbontását követően a bíróság a közös tulajdonban lévő ingatlan megosztott használatáról rendelkezett, így a sértett a gyermekekkel, illetve a vádlott külön-külön lakrészt használtak.

Az ittas állapotban lévő vádlott szóváltásba került a sértettel, kölcsönösen szidalmazták egymást. A vádlott életveszélyesen megfenyegette a sértettet, majd a gáztűzhelyen lévő, körülbelül 70 dkg súlyú vasrácsot a sértett feje felé emelte, majd közepes erővel megpróbálta megütni vele a fejét. A sértett védekezésképpen megragadta vasrács tetejét, ezzel tompítva az ütést, ami végül a végül kis erővel érte a fejét nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozva. A vádlott szándéka azonban nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult, és ez az eredmény a sértett védekezése miatt maradt el.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: