Pénzt vett el a kesztyűtartóból, miután összetörte az idegen autót

Tárgyalás időpontja: 
2017. december 6., szerda 08.00
Ügy tárgya: 
Jármű önkéntes elvételének bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Encs, Petőfi u. 75. szám
Tárgyaló: 
3. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Első tárgyalást tart az Encsi Járásbíróság annak a fiatalkorú vádlottnak az ügyében, akivel szemben jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

A vádirati tényállás szerint az ittas állapotban lévő, vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott 2016 szeptemberében egyik éjjel a Hernádpetri külterületén lévő vadászházhoz ment. Az ott parkoló, nyitott állapotban lévő Volkswagen típusú gépkocsiba beszállt, megpróbálta beindítani, hogy azt jogtalanul használja, ám próbálkozása sikertelen maradt. Ezt követően a szintén ott parkoló és nyitott állapotban hagyott Isuzu típusú gépkocsihoz ment, annak üzemanyagtank-fedelét felfeszítette, illetve hátsó szélvédőjét a helyről kivette, majd az autóba szállva a kesztyűtartóban megtalált indítókulccsal beindította azt.

A vádlott Hernádpetri kül- és belterületén is közlekedett a járművel, majd a település egyik boltja kirakatának ütközött, majd azt később a patak partján hagyta. Cselekménye közben a szemüvegtartó, illetve a középső könyöklő rekeszben tárolt készpénzből eltulajdonított 950 eurót, illetve 600 ezer forintot, valamint magával vitte a tulajdonos személyi okmányait is.

A vádlottat a hajnali órákban elfogták és előállították. Vérének etilalkohol koncentrációja 1,05 g/l (ezrelék) volt.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: