Ágyneműtartóba rejtették a csecsemőt

Tárgyalás időpontja: 
2018. január 11., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére, előre kitervelten, társtettesként elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
127. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A tanúkat hallgatja ki a törvényszék azoknak a vádlottak az ügyében, akikkel szemben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére, előre kitervelten, társtettesként elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

A vádirati tényállás szerint a vádlottak egy háztartásban éltek. Az I. rendű vádlott tíz éven át kényszerítette vér szerinti leánygyermekét arra, hogy vele szexuális kapcsolatot létesítsen. A lány terhes lett és titokban gyermeket szült. A gyermek származását titkolták a településen, apa nélkül anyakönyvezték. A lány, aki egyben az ügy III. rendű vádlottja, ismét teherbe esett. Ekkor az I. rendű vádlott és felesége, a II. rendű vádlott – aki évek óta tudott a szexuális erőszak tényéről, és az ellen semmit nem tett – közösen elhatározták, hogy a terhesség tényét eltitkolják. A gyermek születését követően az életképes csecsemőt ruhába tekerték és egy táskába helyezve az ágyneműtartóba rejtették. A csecsemő ellátatlanság miatt, körülbelül négy óra múlva meghalt.

A bizonyítási eljárás befejezése nem várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra, sajtószóvivő 06-46-815-297, 70-361-2778(horvathd@miskolc.birosag.hu)

dr. Molnár Dalma, sajtótitkár 06-46/815-386, 30-389-1867 (molnard@miskolc.birosag.hu)

Eljáró bíróság: