Ítéletet hirdet a törvényszék a NAV korábbi tisztviselőjének ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2018. január 17., szerda 13.00
Ügy tárgya: 
vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények
Ügyszám: 
7.Bf.500/2017
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa György u. 4.
Tárgyaló: 
I./119.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Miskolci Törvényszék nyilvános ülést tart a Nemzeti Adó- és Vámhivatal  korábbi tisztviselőjével és további 6 társával szemben vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben.

Az I. r. vádlott ellátási és üzemeltetési referens beosztásban dolgozott a NAV-nál, az építési vállalkozással foglalkozó II. és III. r. vádlottak ismerősei voltak. Munkaköréből adódóan tudomására jutott, hogy a NAV egyik épületének festési munkáira pályázatot írtak ki. Utóbbiról a II. r. vádlottat tájékoztatta. Néhány nap múlva a II. r. vádlott, a III. r. vádlott közreműködése mellett, „ellenszolgáltatást” ajánlott az I. r. terheltnek arra az esetre, ha segítséget nyújt a pályázat elnyeréséhez. Az I. r. vádlott megígérte, hogy mindent meg fog tenni azért, hogy II. r. vádlott által vezetett cég nyerje el a munkát. Így a pályázati eljárás folyamán tájékoztatta ismerőseit a pályázók köréről, a munkadíjakról és a pályázati eljárás egyéb részleteiről. A II. r. vádlott cége a kérdéses munkák elvégzésére kiírt pályázatot elnyerte. Az I. r. vádlott a közbenjárásáért 100.000.- forintot kapott a II. r. vádlottól.

A további vádlottak fiktív gazdasági ügyletek bonyolításával és valótlan tartalmú számlák kiállításával okoztak vagyoni hátrányt az állami költségvetésnek.

Ítélethirdetés várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Molnár Dalma
sajtótitkár
46/815-386 • 30/398-1867

molnard@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: