Bozótvágó késsel támadt

Tárgyalás időpontja: 
2018. január 29., hétfő 11.00
Ügy tárgya: 
emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
11.B.55/2016
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa Gy. u. 4.
Tárgyaló: 
Fsz./26.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Ítéletet hirdet a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett közfoglalkoztatottként dolgoztak Arló településen. A vádlott a sértettel kialakult vitájuk miatt akart elégtételt venni. A munkavégzés helyét elhagyva, otthonában magához vett egy 70-80 cm hosszúságú, 4-5 cm pengeszélességű bozótvágó kardot és kerékpárral a helyi általános iskola udvarához ment, ahol a sértett éppen dolgozott. A vádlott a feje felé emelte a kardot és életveszélyesen megfenyegette a sértettet, majd felé lépett és a sértett feje irányában kétszer lefelé sújtó ütést mért. A sértett a kezében lévő cirokseprő nyelével hárította el az ütéseket, de azt elejtette és hátrálni kezdett. A vádlott ekkor négy alkalommal a sértett fejére sújtó ütést mért, amelyet a sértett a karjaival igyekezett elhárítani. A sértett felkiáltására a vádlott felhagyott cselekményével és a kardot útközben eldobva otthonába távozott.

A sértett arc- és kézsérüléseket szenvedett, amelyek túlnyomó többsége 8 nyolc napon túli gyógytartamú. A vádlott cselekménye alkalmas volt az élet kioltására, a sértett koponyasérüléseinek elmaradása a védekezésének tudható be.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra
sajtószóvivő
46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: