Ítélet adócsalás ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2018. január 31., szerda 15.00
Ügy tárgya: 
adócsalás bűntette
Ügyszám: 
24.B.1503/2016
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa Gy. u. 4.
Tárgyaló: 
Fsz./12.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Ítéletet hirdet a Miskolci Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik ellen adócsalás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A vádirat szerint az I. r. vádlott nő és az ügyvéd foglalkozású III. r. vádlott hosszabb időre visszamenően ismerték egymást. A III. r. vádlott ügyvéd foglalkozását jogszabályba ütköző módon gyakorolva segítséget nyújtott ügyfelének, az I. r. vádlottnak ahhoz, hogy adókötelezettség megfizetése alól mentesüljön. Fentiek érdekében az ügyvéd vádlott valótlan tartalmú ingatlan adásvételi szerződést szerkesztett, e szerződésben az ingatlan valós tulajdonosa  - az I. r. vádlott -   helyett vevőként más személyt, a II. r. vádlottat tüntette fel, a szerződést az ügyvéd ellenjegyezte, majd azt a földhivatalba benyújtotta.

Más esetben – a jövedéki bírság behajtásának elkerülése végett – az I. r. vádlott úgy vásárolt nagy értékű pótkocsit, személygépkocsit, hogy azok a II. r. vádlott nevére kerültek. A vádlottak magatartása következtében az I. r. vádlottal szemben csaknem 8.000.000.- forint összegű adótartozás behajthatatlanná vált.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Molnár Dalma
sajtótitkár
46/815-386 • 30/398-1867

molnard@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: