Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2018. február 13., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
5.B.57/2016.
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
I. em. 127 sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Várhatóan ítéletet hirdet a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

A vádirati tényállás szerint a vádlott és a sértett testvérek, a vádbeli időszakban édesanyjukkal éltek egy lakásban Ózdon. Az esti órákban K.A. vádlott és fivére között vita alakult ki, melynek során a vádlott többször arcon ütötte a sértettet. A sértett a földre került, majd felállt és a szobájába indult. Ekkor a terhelt a testvérét ismét a földre rántotta és a hasán fekvő sértettet testszerte ütötte és rúgta, a nyakát átölelve fojtogatta. Ezután egy 21 centiméter pengehosszúságú kést vett magához, mellyel a földön fekvő testvérét a háta középső részén, a lapocka alatt a gerinc mellett több alkalommal megszúrta. A lakásban tartózkodott és az eseményeket észlelte a terhelt édesanyja, aki a fia kezéből a kést kivette, majd értesítette a mentőket.

A bántalmazás következtében a sértett a mellüregbe hatoló szúrt sérülést, számos zúzódást és többszörös arccsont törést szenvedett el, melyek közül az utóbbi a sértettnél az átlagost meghaladó mértékű szenvedést okozott. A mellkasi és koponya sérülések, valamint azok szövődményei sértett életét veszélyeztették.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: