Lányait kényszerítette szexuális cselekmények végzésére

Tárgyalás időpontja: 
2018. március 13., kedd 10.00
Ügy tárgya: 
nevelése alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett erőszakos közösülés bűntette
Ügyszám: 
10.B.10./2017.
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
I./119.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Befejezi a bizonyítást a Miskolci Törvényszék azoknak a vádlottaknak az ügyében, akikkel szemben nevelése alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett erőszakos közösülés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

A vádiratban foglalt tényállás szerint a vádlottak házastársak. Az I. r. vádlott 2007-ben szabadult bv. intézetből, majd hazaköltözött családjához, ahol házastársával közösen nevelték 7 közös gyermeküket. 2009-től 2012. májusig a vádlott 4 lányát – akik nem töltötték be a 12. életévüket – rendszeresen, hetente több alkalommal úgy kényszerítette közösülésre, illetőleg fajtalanság eltűrésére, hogy amíg egyik lányát behívta a szobájába, addig a II. r. vádlott a többi gyermekkel más helyiségben tartózkodott, vagy elment velük sétálni. A II. r. vádlotthoz nem tudtak a sértettek segítségért fordulni, a történtek akkor jutottak a hatóság tudomására, amikor az egyik sértett állapotos lett.

Ítélethirdetés várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra
sajtószóvivő
46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: