Saját otthonukban támadt az idős sértettekre

Tárgyalás időpontja: 
2018. április 4., szerda 13.00
Ügy tárgya: 
Rablás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
36.Fk.230/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
Fsz. 32. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Első tárgyalást tart a Miskolci Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

A vádlott egyik alkalommal a saját lakásukban fosztotta ki az idős sértetteket, máskor az utcán támadt egy járókelőre. Tavaly júniusban bement a 74 éves és a 76 éves sértettek miskolci lakótelepi ingatlanba, ahol pénzt követelt az idős házaspártól. A sértettek nem adtak pénzt a vádlottnak, ezért a vádlott egyiküket fellökte, a másik sértett nyakából az aranyláncot kitépte és az asztalon található táskával és pénztárcával együtt távozott. A sértettek a bántalmazás következtében könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Egy másik alkalommal a vádlott egy járókelő kezéből kitépte a táskát a benne lévő 17.000.- forint készpénzzel, személyes okmányokkal, valamint mobiltelefonnal. A hirtelen mozdulat következtében a sértett arccal a földre esett. Ezután – még aznap este – egy másik sértett lakásába is megpróbált bejutni, azonban az ajtó feszítésével járó zajt a szomszéd észrevette, így a vádlott elmenekült a helyszínről.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: