Kirabolták és bántalmazták kiskorú társukat

Tárgyalás időpontja: 
2018. május 3., csütörtök 10.00
Ügy tárgya: 
rablás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
2.Fkf.505/2017.
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
I. em. 118. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Tárgyalást tart a törvényszék azoknak a fiatalkorú vádlottaknak az ügyében, akik további két gyermekkorú társukkal Sajószentpéteren bántalmaztak egy gyermekkorú sértettet.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a fiatalkorú vádlottak 2015 májusában további két gyermekkorú körbe állták a sértettet, megpofozták, lábszárán, combján megrúgták, leköpték, a sértett hajára cigaretta hamut szórtak, majd a vádlottak a nála lévő gyűrű és karkötő átadására szólították fel azzal, hogy amennyiben a sértett a követelésüket nem teljesíti, tovább bántalmazzák. Az ékszereket a sértett a bántalmazás miatt érzett félelmében átadta támadóinak. Fentieket követően a kiskorú sértettet akarata ellenére hajánál fogva rángatva, rugdosva a művelődési ház felé irányították, majd ismét bántalmazták őt, melynek következtében a sértett földre esett, ahol tovább rugdosták. A sértett az arcán, combján számos nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

Egy évvel a korábbi események után az I. r. vádlott ok nélkül az iskolatársára támadt, akit többször arcon ütött, a falhoz lökte, és ráfogott a nyakára.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: