Hajnalban, a lakásában támadták meg az idős sértettet, otthon tartott pénzét akarták megszerezni

Tárgyalás időpontja: 
2018. május 10., csütörtök 08.15
Ügy tárgya: 
rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény
Ügyszám: 
3.Bf.164/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolci, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
126. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Nyilvános ülést tart a Miskolci Törvényszék azoknak a vádlottaknak az ügyében, a Kazincbarcikai Járásbíróság rablás bűntettének kísérlete és magánlaksértés miatt szabadságvesztésre büntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet tartalma az I. r. vádlott azt javasolta a II. r. vádlottnak, hogy menjenek el a Kazincbarcikán lakó idős nő házába és az otthon tartott pénzét szerezzék meg. Megbeszélték, hogy a sértettet le fogják kötözni, a száját leragasztják és elhozzák az értékeit. A vádlottak a megállapodás szerint 2017 januárjában a hajnali órákban a sértett házához mentek, az I. r. vádlott betörte a bejárati ajtót, míg a társa a közelben figyelt. A sértett a zajra felébredt, az ajtóhoz ment, ekkor az I. r. vádlott meglökte őt, a sértett a
fürdőszoba padlójára esett. Az I. r. vádlott a sértettet a helyszínen talált 30-35 cm hosszúságú vasdarabbal ütötte, miközben a sértett segítségért kiabált, melyet a II. r. vádlott is hallott. Ezután az I. r. vádlott kiment a lakásból, közölte a társával, hogy „megsoroztam a vénasszonyt”, majd mindketten visszatértek a lakásba, ahonnan végül semmit nem vittek el. Az idős sértett többszörös zúzódást szenvedett.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra
sajtószóvivő
46/815-297 • 70/361-2778
horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: