Kábítószer birtoklásának bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2018. május 23., szerda 08.00
Ügy tárgya: 
KÁBÍTÓSZER BIRTOKLÁSÁNAK BŰNTETTE ÉS MÁS BŰNCSELEKMÉNYEK
Ügyszám: 
2.B.60/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
3980 Sátoraljaújhely, Kossuth tér 7.
Tárgyaló: 
11.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Iratismertetéssel folytatja a bizonyítást a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság abban a büntetőügyben, amelyben jelentős mennyiségű kábítószerre, termesztéssel és tartással elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.

Az I. rendű vádlott a tanyáján mezőgazdasági kisegítő tevékenységre több, egzisztenciálisan kiszolgáltatott személyt (a sértetteket) foglalkoztatott szállás és élelem fejében. Az I. rendű vádlott rendszeresen megfenyítette, ütlegelte az egyik sértettet, aki csak az ő utasítására vagy engedélyével hagyhatta el a tanyát. Társai tudtak ezekről a körülményekről, de megfélemlítve érezték magukat és nem tettek ellene semmit. A II. rendű vádlott is ott dolgozott, azonban ő baráti viszonyt ápolt az I. rendű vádlottal. Az I. rendű vádlottal szemben az ügyészség e cselekmény miatt a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat.

Az I. rendű vádlott emellett engedély nélkül szerzett és tartott a tanyán lőfegyvernek és lőszernek minősülő tárgyakat (lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettének vádja).

A vádlottak a tanya mellett kannabisz növényt termesztettek. Az ültetvény gondozásában a sértettek is közreműködtek, akiknek azonban nem volt tudomásuk arról, hogy a növények kábítószer előállítására alkalmasak.

A bizonyítás befejezése nem várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Gyurán Ildikó

sajtószóvivő

46/815-386 • 70/703-2487

gyurani@miskolcit.birosag.hu