9 év után azonosították a helyszínen talált DNS mintát

Tárgyalás időpontja: 
2018. május 31., csütörtök 11.00
Ügy tárgya: 
rablás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
2.Bf.178/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
I. em. 118. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Miskolci Törvényszék nyilvános ülést tart annak a vádlottnak az ügyében, aki egyik sértettre a saját kertjében, a másikra vezetés közben gáz-spray-t fújt.

Az első esetben a vádlott éppen a sértett Mályiban lévő családi házának zárt udvarán álló gépkocsi kesztyűtartójában kutatott, amikor ezt a sértett észrevette. Közelebb ment a vádlotthoz, aki ekkor már kivett az autóból egy pénztárcát, melyben 5.000.- forint volt. Amikor a vádlott meglátta a közeledő sértettet gáz-spray-vel az arcába fújt, majd megtaszította őt. A sértett hanyatt esett, a lépcső korlátjára zuhant, a vádlott pedig elmenekült a helyszínről. A sértett a fején és a kezén könnyebb sérüléseket szenvedett.

A vádlott egy másik alkalommal Miskolcon a Malomszög utcán autójával a közlekedési lámpánál várakozó sértett mellé állt, majd intett a sértettnek, hogy húzza le az autója ablakát. Amikor a sértett az ablakot lehúzta, a vádlott gáz-spray-vel lefújta a sértettet és továbbhajtott. A sértett a szemén sérült, szaruhártya és kötőhártya sérüléseket szenvedett.

A bíróság a vádlottat rablás, garázdaság és testi sértés miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Határozathirdetés várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: