Rendőrökre támadtak

Tárgyalás időpontja: 
2018. május 31., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
hivatalos személy elleni erőszak bűntette
Ügyszám: 
7.B.24/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Mezőkövesd, Mátyás Király u. 110.
Tárgyaló: 
2. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A tanúk kihallgatásával folytatja a bizonyítási eljárást a Mezőkövesdi Járásbíróság azoknak a vádlottaknak a büntetőügyében, akikkel szemben csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A vád szerint két rendőr intézkedés alá vonta az ittas állapotban lévő II. rendű vádlottat. Az I. rendű és a III. rendű vádlottak – akik a II. rendű vádlott testvérei és szintén ittas állapotban voltak – a közelben tartózkodtak. A vádlottak az intézkedő rendőröket trágár módon szidalmazni kezdték, agresszívan léptek fel, próbálták megütni, ruhájuknál fogva rángatni őket.

Időközben megjelent az I. rendű vádlott élettársa a IV. rendű vádlott és fiatalkorú lánya, aki mobiltelefonnal elkezdte rögzíteni az eseményeket. A IV. rendű vádlott ezt követően folyamatosan akadályozni próbálta a rendőröket abban, hogy intézkedni tudjanak az élettársával szemben, majd a II.rendű vádlott is a rendőrökre támadt. Végül testi kényszer alkalmazásával sikerült mindezen agresszív cselekményeknek véget vetni.

Ítélethirdetés várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: